Soho House förvandlar gammalt palazzo till Istanbuls hotellstjärna – Svenska Dagbladet

Home » 起業・独立 » SOHO » Soho House förvandlar gammalt palazzo till Istanbuls hotellstjärna – Svenska Dagbladet
SOHO, 起業・独立 コメントはまだありませんHistoriskt, pampigt och extravagant. Förväntningarna infrias när Soho House förvandlar ett gammalt palazzo till Istanbuls vackraste hotellstjärna.Året var 1873. Platsen euro-peiska Konstantinopel, i dag västra Istanbul. Den mäktige genuesiske skeppshandlaren Ignazio Corpi hade bestämt att ett palatsliknande residens skulle uppföras i hans namn. Italienske arkitekten Giacomo Leoni kopplades in och han sparade inte på designkrutet. Golv och ytskikt lades med marmor från Carrara, rosenträ från Piemonte bildade dörrar och fönsterkarmar. Dåtidens mest framstående konstnärer bjöds in för att skapa tak- och väggmålningar.

Under större delen av 1900-talet nyttjades residenset som amerikansk ambassad. När medlemsklubben Soho House tog över kontraktet för tre år sedan var man dock helt på det klara med att det var familjen Corpis arv som skulle genomsyra varje litet skrymsle. Och det har man lyckats med. Exteriören har kvar den neoklassiska vita marmorfasaden med valv och pelare. Insidan har med varsam hand renoverats för att mitt i den antika extravagansen ge plats åt 87 moderna rum, 17 etagestudior och en privat lägenhet för längre vistelser. Detta samsas med spa, biograf, restaurangen Cecconi och en handfull barer, allt för att erbjuda kreativa gäster Istanbuls främsta tidsfördriv. sohohouseistanbul.com

Res hit
Direktflyg med SAS eller Turkish Airlines från cirka 1 500 kronor.

När
April-maj, eller sept-okt. Då ligger temperaturen runt behagliga 20-25 grader.コメントを残す